top of page
SH beskuren_edited.jpg


Scandinavian herbs

Ekologisk hudvård framställd av enbart vegetabiliska oljor och verksamma örter, helt utan tillsatser och konserveringsämnen.

Scandinavian herbs - det naturliga valet!

Beställningsformuläret hittar du längst ner på sidan.

SMÄRTA & VÄRK

Djävulsklo olja 490 kr
Massageoljan är djupgående och används främst för att lindra stela, ömma kroppar och leder.
Oljan kan och bör användas så ofta som möjligt. Använd oljan i kombination med Hajkräm för bästa effekt. Inled med att massera in området med
Djävulsklooljan och därefter smörjer du in Hajkräm. Enligt vår kundenkät har dessa två produkter haft en positiv inverkan vid behandling av deras artros, gikt, artrit, ledvärk och hälsporre.
Innehåll: bl.a djävulsklo och vitpil med antiinflammatoriska effekter.

Hajkräm 390 kr

Hajkrämen  innehåller squalene-hajleverolja, och används med goda resultat vid mycket torr hud. Krämen innehåller även älgört, vitamin A, D och E samt alkyl glycerol.
Stryk ut hajkrämen mycket tunt över problemområdet och massera mjukt tills huden absorberat krämen.
Vid ledsmärta: används krämen tillsammans med Djävulsklo för bästa effekt. Vid hudproblem som psoriasis och eksem används krämen direkt på problemområdet.
Smärtstillande, minskar klåda och lindrar vid torr och fnasig hud.

Hot Shot 360 kr
Denna kräm är en förkylningskräm med många användningsområden. Smörj på bröstet vid förkylning och hosta, på magen vid mensvärk, på halsen vid halsont, i nacken och tinningarna vid huvudvärk. Den är kärlvidgande och fungerar mot huvudvärk som beror på kärlsammandragningar.
En väl balanserad sammansättning av olika örter ger krämen dess speciella egenskaper. I Hot Shot ingår bl.a. pepparmynta (mentol), tall, eukalyptus och lavendel som eteriska oljor. Älgört, en annan av krämens välgörande örter, ger en doft av liniment. 

M-mjölk 355 kr
M-mjölk kan användas på en trött och stel kropp för en snabb och välgörande effekt. M - mjölk är lätt att använda då den inte behöver masseras in utan bara smörjes på huden.
Verksamma örter är bl.a  japansk pepparmynta, rosmarin, kamfer, lavendel och eucalyptus  som ofta används i liniment och andra massageprodukter.
Används vid muskelvärk.


ANSIKTSVÅRD

Acnedroppar 195 kr
Stryk på acnedroppar på området med acne, 3-4ggr per dag. Använd ofta Scandinavian Herbs Mirakelkräm tillsammans med acnedropparna för en bättre effekt. Stryk på ett tunt lager av Mirakelkrämen efter att acnedropparna torkat in.
Har du fet hy, kan det hjälpa dig ytterligare att använda Scandinavian Herbs ansiktsvatten vid den dagliga skötseln av din hy.

Havets Mirakelkräm 405 kr
Havets mirakel är en extra mjukgörande och stimulerande kräm för känslig hy. Anpassad till äldre mogen hy med behov av fukt och stabilitet. Använd Havets mirakel för att skydda och bromsa hudens åldrande. Innehåller bl. a havsalg, squalane, skelört och gurkörtsolja
Används efter rengöring med Scandinavian Herbs rengöringsmjölk och ansiktsvatten.

Läppbalsam 65 kr
Läppbalsamet skyddar den känsliga huden på läpparna mot väder och vind. Det gör läpparna mjuka och smidiga och är lika välgörande i stekande sol som vid vintersport. Innehåller bl. a lavendel.
Applicera genom att "dutta" lätt med stiftet och massera med läpparna. Grusigheten kommer från sheasmöret och försvinner utav värmen från läpparna.

Mirakelkräm 395 kr
Mirakelkräm är en av våra absoluta topprodukter, en intensivt omhändertagande kräm för oren hy. Den speciella sammansättningen av de många verksamma örterna gör dess effekt häpnadsväckande.
Mirakelkräm är lämplig att använda på hela kroppen. Stryk ut krämen tunt över problemområdet och massera mjukt tills huden absorberat krämen.
Används efter rengöring med Scandinavian Herbs rengöringsmjölk och ansiktsvatten.

Morotsolja 230 kr
Morotsoljan ger huden en fantastisk lyster samt vitaminer. Innehåller bland annat jojobaolja som passar för alla hudtyper. Oljan är speciellt användbar för dem med torr hy.
Behövs endast några få droppar för hela ansiktet.

Ögonkräm 360 kr
Ögonkräm är en särskilt mjukgörande och omhändertagande kräm för den känsliga huden runt ögonen. Vanlig dag/nattkräm är för tjock för denna tunna hud och kan därför ge påsar under ögonen. Använd ögonkräm på tvättad hud nattetid samt under makeup på dagen.
Denna innehåller bl.a. ögontröst och andra välgörande örter som kamomill och styvmorsviol. Ögontröst är en ört som har använts i 1000-tals år mot  olika ögonåkommor.
Vår erfarenhet är att den ger fina resultat på torra, rinnande ögon.


KROPPSVÅRD

Fotkräm 285 kr
Denna kräm ger värme och  effektiv hjälp för torra och trötta fötter. Stryk ut fotkrämen tunt och massera försiktigt tills huden absorberat krämen.
Används med fördel på kvällen innan man går till sängs. Kombinera gärna med ett fotbad och fila fötterna. Känslan av den välgörande behandlingen för fötterna är otrolig! Innehåller örter som är väldoftande, bland annat älgört för dess läkande egenskaper samt en som har en linimentliknande verkan.

Fotmjölk 305 kr
En krämig lotion som har en svalkande, lugnande verkan när den masseras in på fötter och ben. Kan användas när som helst på dygnet när fötter och ben känns trötta. Rekommenderas särskilt till de som står och går mycket.
I denna mjölk finns örtextrakt av en'en som har en linimentliknande verkan. I fotmjölken finns även malva. 
Fotmjölken masseras mjukt in på fötter och ben, gärna på kvällen. Kombinera med ett fotbad för en riktigt avslappnande effekt.

Handkräm 260 kr
En utomordentligt omhändertagande kräm som balanserar hudens naturliga fuktighet, skyddar huden, naglar och nagelband och är mycket mjukgörande för din känsliga hud. Krämen absorberas mycket snabbt, vilket ger en behaglig känsla av smidig och elastisk hud men lämnar samtidigt ett mycket påtagligt skyddande skikt på huden.
Ringblomma och getväppling är två av de omhändertagande örterna som är sårläkande i krämen . En liten mängd handkräm fördelas tunt på händerna och masseras försiktigt in.

Nagelolja 265 kr
En omhändertagande nagelolja som stärker och balanserar naglar och nagelband. ”Mirakelörten” rölleka, är en av de  örterna i oljan. Här finns också timjan och brännässla.
Pensla nagelolja på naglar och nagelband så ofta som möjligt, inte minst i samband med att du gör nagelvård. Tänk på att nagellack och borttagningsmedel ofta torkar ut och luckrar upp naglarna, låt därför gärna naglarna vara omålade och gör en intensivbehandling med nagelolja och pensla på flera gånger om dagen.

Deodorant 190 kr

Aluminiumfri roll-on
Det är allmänt känt att det idag används aluminium i deodoranter för att reducera svettningar i armhålan. Detta område ligger granne med bröstområdet som exempelvis kvinnor bör vara extra försiktiga med. Scandinavian Herbs deodorant innehåller naturliga ingredienser och är fri från aluminium vilket innebär att alla med behov kan använda den. Doften från de eteriska oljorna håller dig fräsch hela dagen!

Beställ dina produkter här

Jag betalar min beställning via

Tack för ditt meddelande!

Här beställer du presentkort!

Porto tillkommer med 15 kr

Presentkortet gäller i 1 år

Betalning sker via

  • Bankgiro 5118-1006

  • Swish 0732 016 418


Du är även välkommen att handla på

Hökaregatan 1C, Gamla Linköping
Östergötlands län, Sverige

  • Instagram
  • Facebook

Tack för ditt meddelande!

bottom of page