scandinavian herbs

-  ekologisk hudvård framställd av vegetabiliska oljor samt verksamma örter, helt utan tillsatser och konserveringsmedel. 

smärta & värk

Djävulsklo olja - Djöfullinn olíu
Djävulsklo oljan är djupgående och används främst i lindrande syfte vid stela kroppar, därav  samman-sättningen av Isländska örter och eteriska oljor. Oljan kan och bör användas så ofta som möjligt, helst i kombination med hajkräm för ökad effekt.

Innehåller bl.a djävulsklo och vitpil. Djävulsklo har en kraftfull inverkan på ömma och stela kroppar.

Använd vid artros, ledvärk, gikt, hälsporre  mm.

Hajkräm - Hákarlakrem
Hajkrämen är effektiv och omhändertagande och innehåller squalene-hajleverolja som ger goda resultat av mycket torr hud. Hajleverolja innehåller vitamin A, D och E. Alkylglycerol är en mycket viktig ingrediens som behövs vid bildandet av de vita blodkropparna i vårt blod och de antikroppar som är väsentliga för kroppens försvarsmekanismer finns redan i vår benmärg, lever, mjälte och i bröstmjölk.
Alkylglycerol stärker immunförsvaret, ökar bildandet av antikroppar, förbättrar sårläkning, skyddar mot nfektioner.
Innehåller även älgört och Aloe Vera och används vid psoriasis eller eksem 

Hot shot - Eins og skot
Hot shot är en avslappnande och omhändertagande specialkräm. Den är  behaglig att massera in på bröstet, bihålorna och tinningarna. Innehåller en väl balanserad sammansättning av bl.a. pepparmynta (mentol), tall, eukalyptus och lavendel samt eteriska oljor som ger krämen dess speciella egenskaper.
Älgört ger en doft av liniment. 

Använd vid huvudvärk, förkylning och hosta. Mild nog att använda till barnen också. 

M-mjölk - Nudd mjölk
M - mjölk kan användas på en trött och stel kropp för en snabb och välgörande effekt. M - mjölk är lätt att använda då den inte behöver masseras in utan bara smörjes ut på huden.

Verksamma örter är bl.a  japansk pepparmynta, rosmarin, kamfer, lavendel och eucalyptus  som ofta används i liniment och andra massageprodukter.

Används vid muskelvärk.

Vårolja - Morgonfruolja
Vårolja är vår mest användbara produkt och används bl.a. som  kroppsolja efter dusch eller bad. Oljan är torr och absorberas snabbt av huden. Att regelbundet smörja in huden med vårolja ger ett naturligt solskydd med en jämnare solbränna som varar längre.

Med örter,  bl.a rölleka, daggkåpa, islandslav, myrraträd samt lavendel gör att oljan även är väldigt effektiv mot mygg- och fästingbett

ansiktsvård

Acnedroppar - Bóludropar
Stryk på acnedroppar på området med acne, 3-4ggr per dag. Använd ofta Scandinavian Herbs Mirakelkräm tillsammans med acnedropparna för en bättre effekt. Stryk på ett tunt lager av Mirakelkrämen efter att acnedropparna torkat in.

Har du fet hy, kan det hjälpa dig ytterligare att använda Scandinavian Herbs ansiktsvatten vid den dagliga skötseln av din hy.

Ansiktsmask Kur
En balanserande, fuktgivande och energigivande ansiktsmask med marint innehåll och rik på vitaminer.
För bästa resultat bör huden rengöras med Scandinavian Herbs rengöringsmjölk innan du applicerar masken.
Applicera masken och låt verka 8-15 minuter därefter sköljer du bort den med ljummet vatten.
Detta kan du med fördel göra 1 gång/vecka.

Ansiktspeeling
Ansiktspeeling som passar alla hudtyper. Den ger en mild och effektiv rengöring. Ansiktspeelingen används 1 gång/vecka som komplement till daglig rengöring. Peelingämnet är jojobavax.

Avsluta peelingbehandlingen med Scandinavian Herbs ansiktsvatten för att återställa hudens ph-värde och sluta porerna.

Ansiktsvatten - Anlidsvatn
En av örterna i ansiktsvatten är rölleka som innehåller azulen. Den har en omhändertagande och rengörande effekt och sluter porerna efter rengöring. Namnet Achillea millefolium, har örten fått efter Akilles, den osårbare gestalten i grekisk mytologi. Växten har följt människorna i många krig och kallas i gamla skrifter för soldatört (Herba militaris) 

Den bästa rengöringen erhålls genom att först använda rengöringsmjölk och därefter avsluta med ansiktsvatten, som lyfter ur de sista resterna av smuts och stänger porerna. 

Havets Mirakelkräm - Undur Hafsins Andlistkrem
Havets mirakel är en extra mjukgörande och stimulerande kräm för känslig hy. Anpassad till äldre mogen hy med behov av fukt och stabilitet. Använd Havets mirakel för att skydda och bromsa hudens åldrande. Innehåller bl. a havsalg, squalane, skelört och gurkörtsolja

Används efter rengöring med Scandinavian Herbs rengöringsmjölk och ansiktsvatten.

Läppbalsam - Lipbalm
Läppbalsamet skyddar den känsliga huden på läpparna mot väder och vind. Det gör läpparna mjuka och smidiga och är lika välgörande i stekande sol som vid vintersport. Innehåller bl. a lavendel. 

Applicera genom att "dutta" lätt med stiftet och massera med läpparna. Grusigheten kommer från sheasmöret och försvinner utav värmen från läpparna.

Mirakelkräm - Undrakrem
Mirakelkräm är en av våra absoluta topprodukter, en intensivt omhändertagande kräm för oren hy. Den speciella sammansättningen av de många verksamma örterna gör dess effekt häpnadsväckande.
 
Mirakelkräm är lämplig att använda på hela kroppen. Stryk ut krämen tunt över problemområdet och massera mjukt tills huden absorberat krämen.

Används efter rengöring med Scandinavian Herbs rengöringsmjölk och ansiktsvatten.

Morotsolja
Morotsoljan ger huden en fantastisk lyster samt vitaminer. Innehåller bland annat jojobaolja som passar för alla hudtyper. Oljan är speciellt användbar för dem med torr hy. 

Behövs endast några få droppar för hela ansiktet.

Rengöringsmjölk - Hreinsimjólk
Rengöringsmjölk är en mycket mild rengöring för ansikte och hals, framställd för att passa alla hudtyper. Den fungerar utmärkt för borttagning av smink, särskilt på känsliga hudpartier och kan även användas för att ta bort smink kring ögonen, kan även användas som ett substitut till raklödder.
 
Rengöringsmjölk innehåller en utvald blandning av flera olika mjukgörande örter. Den har en bas som lämnar ett mjukgörande och skyddande skikt på huden.

Ögonkräm – Augnkrem
Ögonkräm är en särskilt mjukgörande och omhändertagande kräm för den känsliga huden runt ögonen. Vanlig dag/nattkräm är för tjock för denna tunna hud och kan därför ge påsar under ögonen. Använd ögonkräm på tvättad hud nattetid samt under makeup på dagen.
Denna innehåller bl.a. ögontröst och andra välgörande örter som kamomill och styvmorsviol. Ögontröst är en ört som har använts i 1000-tals år mot  olika ögonåkommor. 

Vår erfarenhet är att den ger fina resultat på torra, rinnande ögon.

hand & fotvård

Fotkräm - Fótakrem
Denna kräm ger värme och  effektiv hjälp för torra och trötta fötter. Stryk ut fotkrämen tunt och massera försiktigt tills huden absorberat krämen.

Används med fördel på kvällen innan man går till sängs. Kombinera gärna med ett fotbad och fila fötterna. Känslan av den välgörande behandlingen för fötterna är otrolig! Innehåller örter som är väldoftande, bland annat älgört för dess läkande egenskaper samt en som har en linimentliknande verkan.

Fotmjölk - Fótamjólk
En krämig lotion som har en svalkande, lugnande verkan när den masseras in på fötter och ben. Kan användas när som helst på dygnet när fötter och ben känns trötta. Rekommenderas särskilt till de som står och går mycket.
 
I denna mjölk finns örtextrakt av enen som har en linimentliknande verkan. I fotmjölken finns även malva. 
 
Fotmjölken masseras mjukt in på fötter och ben, gärna på kvällen. Kombinera med ett fotbad för en riktigt avslappnande effekt.

Handkräm
En utomordentligt omhändertagande kräm som balanserar hudens naturliga fuktighet, skyddar huden, naglar och nagelband och är mycket mjukgörande för din känsliga hud. Krämen absorberas mycket snabbt, vilket ger en behaglig känsla av smidig och elastisk hud men lämnar samtidigt ett mycket påtagligt skyddande skikt på huden.
 
Ringblomma och getväppling är två av de omhändertagande örterna som är sårläkande i krämen . En liten mängd handkräm fördelas tunt på händerna och masseras försiktigt in.

Nagelolja - Naglaolìa
En omhändertagande nagelolja som stärker och balanserar naglar och nagelband. ”Mirakelörten” rölleka, är en av de  örterna i oljan. Här finns också timjan och brännässla.
 
Pensla nagelolja på naglar och nagelband så ofta som möjligt, inte minst i samband med att du gör nagelvård. Tänk på att nagellack och borttagningsmedel ofta torkar ut och luckrar upp naglarna, låt därför gärna naglarna vara omålade och gör en intensivbehandling med nagelolja och pensla på flera gånger om dagen.

Vårtdroppar - Vörtudropar
Ett utomordentligt effektivt sätt att bli av med vårtor och herpes - på naturlig väg. Dropparna är skonsamma mot den omgivande huden. Innehåller 96 %-ig alkohol med extrakt av skelört, som är den mest effektiva vårtdödaren inom örtkosmetik.
 
Kan även användas vid besvär med aphte (afte) i munhålan.
 
Flaskan har en pensel i locket. Stryk på dropparna på vårtan 2-3 ggr per dag. Upprepa tills vårtan försvinner. Vid behandling av fotvårtor ta gärna ett uppmjukande fotbad och fila fötterna väl i samband med behandlingen.

kroppsvård

Deodorantgelé, roll on
Det är allmänt känt att det idag används aluminium i deodoranter för att reducera svettningar. 
Deodorant används brukligt i armhålan för att reducera svettningar, detta område ligger granne med bröstområden som exempelvis kvinnor  bör vara extra försiktiga med.
Scandinavian Herbs deodorant innehåller naturliga ingredienser och är fri från aluminium vilket innebär att alla med behov kan använda den.
Doften från de eteriska oljorna håller dig fräsch hela dagen!

Duscholja - avslappnande
Blandningen av eteriska oljor och örtextrakt gör denna produkt mycket uppskattad.
 
Duscholjan är mjukgörande och återfuktande.Innehåller bl.a lavendel
 
Tänk på att du bara behöver applicera en liten mängd av oljan då den är väldigt dryg.


 

Secret of Love - Astarleynd
Secret of love är ett  naturligt glidmedel som inte innehåller några skadliga kemiska ingredienser. Denna gel med afrodisiaka effekter tar din sensuella upphetsning till en annan dimension. Den är även mjukgörande.
 
Använd gelén på könsorganen, klitoris och läpparna. Njut av spänningen och den upphetsande känsla som erhålls av örterna och de eteriska oljorna. Gelén stimulerar de erogena zonerna och har en positiv effekt på orgasm.
 
Används ej under graviditet. 

Resekit
Ett utmärkt prova-på-set med 9 produkter:
Schampo med örter 30 ml, schampo med alger 30ml, hårbalsam 30 ml, vårolja 30 ml, läppbalsam 4 ml, m-mjölk 30 ml, rengöringsmjölk 30 ml, ansiktsvatten 30 ml och duscholja avslappnande 30 ml. 

Vit necessär i nylon, storlek: 24 cm lång, 16 cm hög och 5,5 cm bred.  Tvättbar.

Beställ här:100% återköpsgaranti

Gäller efter att du har använt produkterna i minst 4 veckor och de inte uppfyller dina krav eller om du av någon anledning inte är nöjd med innehållet. Minst halva innehållet ska finnas kvar.